Simona Antonescu are o slăbiciune aparte pentru istoria transformată în literatură, pe care o împărtăşeşte cu drag cu cititorii ei. Pentru ea scrisul este o „împlinire neaşteptată”, „o bucurie” care se transmite contagios şi către public. Atât seria Istoria povestită copiilor apărută la Nemi, cât și romanele sale Hanul lui Manuc (Polirom 2017 și 2018), Ultima cruciada (Polirom, 2019) sau biografiile romanțate despre Otilia Cazimir (Editura Muzeelor Literare, 2018, proiect FILIT) și Maria Tănase (Polirom, 2019) se hrănesc din istoria românilor. Pentru romanul Fotograful Curții Regale a primit Premiul pentru Debut al Uniunii Scriitorilor din România în 2015.
În Istoria povestită copiilor, seria ilustrată de Alexia Udriște, care cuprinde deja 7 volume, Simona Antonescu redă copiilor istoria românilor văzută printr-un ochi magic, descoperit de Ilinca și Călin, personajele principale ale seriei, care-i plimbă pe cei mici prin viețile și faptele unor personaje speciale din istoria noastră, de la Decebal şi Menumorut până la Regele Mihai I sau Regina Maria. Simona Antonescu ar pleca oricând într-o călătorie cu Pippi Şoseţica sau Mary Poppins, afirmă că iubeşte ciocolata de fistic învelită în ciocolată şi consideră că scrie pentru copiii de astăzi care vor căuta răspunsuri în viitor.
Vă invităm să citiţi pe blogul Cărtureşti un interviu cu Simona Antonescu, invitata săptămânii la Raftul autorilor români pe carturesti.ro, în perioada 4-10 septembrie. Susțineți Bursele și rezidențele literare #cititori pentru scriitori!