Produse
Produse
    • Total RON Comandă
      x
      Nu aveți produse în coș.
      Comandă

      Simona Preda

      Absolventă de Filosofie și Istorie și doctor în istorie cu teza „Literatura istorică pentru copii în România comunistă. Paradigma omului nou“, sub îndrumarea lui Lucian Boia, Simona Preda este autoare de monografii și studii științifice, dar și de articole publicate în revistele România literară, Orizont, Ramuri sau pe site-ul semndincarte.ro, a cărei fondatoare și coordonatoare este. Mai departe, o regăsim pe Simona Preda ca autoare de filme documentare (Tot înainte!, 2016; Regina-Mamă Elena, 2018), dar și ca artist iconar.

      Volume publicate: Patrie română, țară de eroi! (Curtea Veche, 2014), „Tot înainte!” Amintiri din copilărie (coeditor, alături de Valeriu Antonovici, Curtea Veche, 2016), Imagini, vise, bazaconii (album cu surprize desenate de regizorul Cristian Pepino și texte de Simona Preda, UNATC PRESS, 2018), Regina-mamă Elena, mariajul și despărțirea de Carol al II-lea (Corint, 2018). În 2020, coordonează la editura Vremea o culegere de texte speciale, scrise de părinți și copii, cuprinse în volumul Singuri acasă. Copii și părinți în pandemie. Cea mai recentă apariție este romanul Cabinetul albastru, publicat în 2021 în colecția Biblioteca de Proză Contemporană a Editurii Litera.

      Vă invităm să le descoperiți pe toate în cabinetul Simonei Preda, invitata săptămânii 7-13 mai în Raftul autorilor români pe carturesti.ro. Cărţile sale au până la 20% reducere, exclusiv pe carturesti.ro, în limita stocului disponibil.