Victoria Pătrașcu scrie manuale de întrebuințare a lumii - așa numește autoarea cărțile de povești pentru copii.
A absolvit Facultatea de Litere din București, are experiență de redactor în presa scrisă și în cea audiovizuală, fiind documentarist al Redacției de Știri a Televiziunii Române și de 13 ani concepe și gestionează proiecte educaționale care sunt destinate mai ales copiilor.
În 2008 și-a făcut debutul editorial la Nemira, cu volumul Ziua în care a fugit somnul realizată în colaborare cu ilustratoarea Irina Dobrescu.
A scris varii articole în diverse publicații: Dilema, Academia Cațavencu, Martor. În 2007 a câștigat Premiul II la concursul de dramaturgie pentru copii 100, 1000, 1000000 de povești, organizat de Teatrul Ion Creangă, cu piesa O poveste cu Bulbuc, care intră în bucluc. Un an mai târziu, Teatrul Național Radiofonic i-a difuzat piesa care avea să fie selectată și la International Children's and Youth Drama Festival, Bratislava, Stejarul, cel mai bun tătic.
Alături de alti confrați contemporani, Victoria Pătrașcu a fost inclusă în antologia Bookataria și alte texte și imagini, editată de Clubul Ilustratorilor de Carte în 2009 și într-un alt volum colectiv, Nesupusele, apărut în 2018 la editura Univers. Tot la Univers a apărut și cea mai recentă carte a autoarei, în cursul acestui an, Gaston Tomberon, eroul din Arehon.
Vă invităm pe carturesti.ro să descoperiți magia cuvintelor care țes adevăratele manuale de întrebuințare a lumii pentru unii dintre cei mai importanți locutori ai ei, copiii.